Ābolu ražas laikā jākļūst ļoti radošiem, lai tiktu galā ar lielajiem ābolu krājumiem, kurus rudenī tik dāsni dāvā Latvijas ābeļdārzi. Dažkārt vietējie ābolīši nav pārāk tīkami acij, un īsti nezinām, ko ar tiem iesākt. Šī recepte noderēs visos gadalaikos, ne tikai rudenī, un īpaši iepriecinās tos, kuri nezināja, kur ņemt vegānisko desertu receptēs nereti nepieciešamo apple sauce jeb ābolu mērci. Izmanto pie putrām, desertos, siera platēs un ceptajos gardumos.
Sastāvs
125 ml ūdens
2 ēd.k. citrona sulas
1 kanēļa standziņa
1 kg ābolu
- Lielā pannā ar biezu pamatni ielej ūdeni, pievieno citrona sulu un kanēļa standziņu.
- Sagriez nomizotus ābolus, kuriem izņemta serde, nelielos gabaliņos. Pievieno pannā un visu uzkarsē līdz ūdens sāk vārīties.
- Samazini karstumu un ar nedaudz pavērtu pannas vāku turpini vārīt ābolus uz lēnas uguns vēl 15-20 minūtes.
- Gatavo ābolu mērci vispirms atdzesē un pēc tam sablendē viendabīgākā masā, ja vēlies, vai atstāj kā biezu mērci ar gabaliņiem.
Mērci ledusskapī var uzglabāt 4-5 dienas. Izvēlies stikla trauku ar ciešu vāku.
Citi raksti
-
Sarunas Ieva Drāzniece: Neskrienu pakaļ katram vilnim, bet nesēžu arī dīki krastā
-
Blogs Perfektās dzīves neiroze
-
Blogs Beidziet mani mudināt pamest komforta zonu!
-
Ēdiens / Receptes Zaļais kokteilis ar riekstiem
-
Blogs Digitālais detokss: Atslēdzies, lai pieslēgtos!
-
Ēdiens / Receptes Gvakamole salātiem, vrapiem un uzkodām
Komentāri
Laine
2019-09-21 12:07:49
Paldies par ideju! Vai ar skābiem āboliem tomēr neprasās pievienot cukuru?
AtbildētLīga
2019-09-21 12:10:27
Ar skābiem āboliem varētu prasīties kāds saldinātājs, bet tad es drīzāk gatavai mērcei pievienotu nedaudz šķidra medus, nevis izvēlētos rafinēto cukuru.
Atbildēt