Auzu pārslu putra ar Earl Gray tējā izmērcētām rozīnēm

Recepte: Tess Ward

Foto: Jennifer Pallian

happywhispers_auzuparsluputra_ar_earlgrayrozinem.jpg

Auzu pārslu putra ar Earl Gray tējā izmērcētām rozīnēm

Recepte: Tess Ward

Foto: Jennifer Pallian

Putra ir komforta ēdiens, taču tas nenozīmē, ka tai jābūt garlaicīgai. Patiesībā putru var pagatavot ļoti dažādi, katru reizi izvēloties, piemēram, atšķirīgu augu pienu vai dažādas piedevas. Šo recepti atradu Tess Ward grāmatā The Naked Diet, un šoreiz visa māksla ir detaļās. 

Sastāvs

50 g rozīņu

1 Earl Gray tējas maisiņš

45 g auzu pārlsu

½ tējk. rīvētas apelsīna miziņas 

150-200 ml mandeļu piena

½ vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)

 

Pasniegšanai: 

kokosriekstu čipsi vai mandeļu skaidiņas

kļavu sīrups

  • Ieber krūzē rozīnes, ieliec tējas maisiņu un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai rozīnes ir nosegtas. Atstāj ievilkties uz 10-15 minūtēm.
  • Ieber pannā auzu pārslas un apelsīna miziņu, un uz vidējas uguns viegli apgrauzdē, visu laiku maisot (aptuveni 5 minūtes).
  • Atliec malā dažas rozīnes putras dekorēšanai, bet pārējās ieber katliņā kopā ar auzu pārslām, 150 ml madeļu piena un vaniļas ekstraktu (ja izmanto).
  • Vāri putru, visu laiku maisot, līdz parādās mazi burbulīši, un līdz sasniegta vēlamā konsistence. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz mandeļu piena.
  • Gatavo putru pasniedz bļodiņā, pārkaisītu ar rozīnēm, svaigi sarīvētu apelsīna miziņu, kokosriekstu čipsiem vai mandeļu skaidiņām un pārlietu ar kļavu sīrupu.

 

Receptes autore kā alternatīvu Earl Gray tējai iesaka izmēģināt arī Chai tēju, un pievienot pa ½ tējk. malta ingvera un kanēļa - sildoša un barojoša putra gada aukstajos mēnešos.

Komentāri

Vārds

E-pasts

WWW

Ziņa