Mango un avokado salāti ar turku zirņiem un citrusu mērci
Recepte: Happy Whispers
Foto: Unsplash
Mango un avokado salāti ar turku zirņiem un citrusu mērci
Recepte: Happy Whispers
Foto: Unsplash
Dievinu tās reizes, kad pusdienas pašas burtiski salasās šķīvī. Tā arī šoreiz nogatavināts mango, viens nobriedis avokado un turku zirņi satikās spinātu un rukolas gultiņā, lai pavārtītos atsvaidzinošā citrusu mērcē. Pusdienu ballīti nokavēja vien sarkanais sīpols, kuru savā šķīvī vari ielūgt (vai nē) pēc saviem ieskatiem.
Sastāvs
1 nogatavināts mango
1 liels avokado
1 iepakojums vārītu turku zirņu
4 saujas spinātlapu
2 saujas rukolas
1 sarkanais sīpols
Mērcei:
1 apelsīna sula (aptuveni 5-6 ēd.k)
1 laima sula (aptuveni 4-5 ēd.k.)
4 ēd.k. extra virgin olīveļļas
sāls, citronpipari
malti melnie pipari (pēc izvēles)
čili pārslas (pēc izvēles)
- Lielā bļodā liec spinātu lapas, nelielos gabaliņos sagrieztu vai saplucinātu rokolu, turku zirņus, gabaliņos sagrieztu mango un sarkanā sīpola šķēlītes, ja izmanto.
- Sajauc salātu mērci no visām sastāvdaļām, pēc garšas pievienojot sāli un citronpiparus. Pārlej salātus ar mērci un uzmanīgi visu sajauc.
- Kārto šķīvjos, lai visiem tiek vienlīdz daudz lapu, mango gabaliņu uz turku zirņu. Katrā šķīvī pa virsu uzgriez ar laima sulu apslacītus avokado gabaliņus. Pēc izvēles pārkaisi ar svaigi maltiem melnajiem pipariem vai čili pārslām.
Komentāri