Foto: Allie Smith
Matcha ir zaļās tējas pulveris no Japānas, kas gatavots no augstas kvalitātes, ar antioksidantiem bagātām zaļās tējas lapām. Matcha latte ir lieliska alternatīva kafijai, kas dod līganu, vienmērīgu enerģijas uzrāvienu, nodrošinot organismu arī ar virkni vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.
Sastāvs
1 tējk. matcha zaļās tējas pulvera
250ml augu piena (pēc izvēles)
½ -1 tējk. kļavu sīrupa
- Ieber matcha pulveri krūzītē vai nelielā bļodiņā. Visu laiku putojot, pakāpeniski pievieno 50ml piena, līdz pulveris pilnībā izšķīdis.
- Uzsildi atlikušo pienu uz lēnas uguns, pievieno izšķīdināto matcha un turpini putot līdz dzēriens ir karsts.
- Pēc garšas pievieno kļavu sīrupu.
Augu pienu izvēlies pēc savas gaumes. Es visbiežāk izmantoju auzu vai mandeļu pienu, kā arī gatavoju šo dzērienu piena putotājā. Taču matcha latte var pagatavot arī bez speciālajām ierīcēm.
Citi raksti
-
Ēdiens / Receptes Vegāniskā švarma ar tzaziki un pikantu tahini mērci
-
Ēdiens / Receptes Zaļais kokteilis ar riekstiem
-
Sarunas Ieva Drāzniece: Neskrienu pakaļ katram vilnim, bet nesēžu arī dīki krastā
-
Sarunas Dana Gulbe: Mantas ir kā plāksteri, ar kuriem aizlīmējam sāpes, vilšanos, bailes un vainas izjūtu
-
Skaistums Kas jāzina par ādas aizsardzību no saules
-
Ēdiens / Receptes Zemeņu, laima un piparmētru kokteilis
Komentāri