Foto: Allie Smith
Matcha ir zaļās tējas pulveris no Japānas, kas gatavots no augstas kvalitātes, ar antioksidantiem bagātām zaļās tējas lapām. Matcha latte ir lieliska alternatīva kafijai, kas dod līganu, vienmērīgu enerģijas uzrāvienu, nodrošinot organismu arī ar virkni vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.
Sastāvs
1 tējk. matcha zaļās tējas pulvera
250ml augu piena (pēc izvēles)
½ -1 tējk. kļavu sīrupa
- Ieber matcha pulveri krūzītē vai nelielā bļodiņā. Visu laiku putojot, pakāpeniski pievieno 50ml piena, līdz pulveris pilnībā izšķīdis.
- Uzsildi atlikušo pienu uz lēnas uguns, pievieno izšķīdināto matcha un turpini putot līdz dzēriens ir karsts.
- Pēc garšas pievieno kļavu sīrupu.
Augu pienu izvēlies pēc savas gaumes. Es visbiežāk izmantoju auzu vai mandeļu pienu, kā arī gatavoju šo dzērienu piena putotājā. Taču matcha latte var pagatavot arī bez speciālajām ierīcēm.
Citi raksti
-
Ēdiens / Veselīgs uzturs Kā vegāniem uzņemt svarīgākās uzturvielas
-
Ēdiens / Veselīgs uzturs Kā ikdienā ēst garšīgāk un veselīgāk
-
Blogs Digitālais detokss: Atslēdzies, lai pieslēgtos!
-
Ēdiens / Receptes Zaļais kokteilis ar riekstiem
-
Blogs Krīze kā jaudīga restarta iespēja
-
Ēdiens / Receptes Vegāniskā švarma ar tzaziki un pikantu tahini mērci
Komentāri