Vegāniskā švarma ar tzaziki un pikantu tahini mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar Stockmann Delikatess Nākotnes ēdienu nodaļu

svarma_01.JPG

Foto: Happy Whispers

Vegāniskā švarma ar tzaziki un pikantu tahini mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar Stockmann Delikatess Nākotnes ēdienu nodaļu

Produktus vegāniskā kebaba pagatavošanai sarūpēju Stockmann Deliktatess Nākotnes produktu nodaļas. Tajā atradīsi plašu sortimentu ar vegāniem un veģetāriešiem draudzīgiem, produktiem, dažādas gaļas un piena produktu alternatīvas un produktus bez glutēna, laktozes un cukura. Nākotnes produktu nodaļas piedāvājums izceļas ar bagātu uzturvērtību un ilgspējīgām, inovatīvām ražošanas metodēm. Steidzīgajiem pieejami arī gatavi ēdieni (kā burkānlasis un vegāniska siļķe kažokā), sagataves ātrām mājās gatavotām maltītēm, dažādas gatavās mērces un pat saldētas maltītes. Šoreiz gan aicinu parosīties virtuvē pašiem un pagatavot apetītelīgu kebabu no švarmas gabaliņiem!

Sastāvs

Švarmai* 

2 iepakojumi Vivera vegāniskās švarmas

1 bundža konservētu turku zirņu, noskaloti un nokāsti

2 tomāti vai sauja ķirštomātiņu

romiešu vai citas salātlapas, saplūkātas

1 sarkanais sīpols, sagriezts tievās strēmelēs

1 iepakojums humosa

4 vrapi vai pitas maizītes

Marinēti halapenjo pipari, pēc izvēles

Svaigs koriandrs, pēc izvēles

 

Tzaziki mērcei 

1/2 glāze vegāniskas majonēzes 

1 tējk. ābolu sidra etiķa

2 ēd.k. citrona sulas (vai pēc garšas)

1-2 ķiploka daiviņas, saspiestas

1 neliels gurķis (100 g), smalki sagriezts vai sarīvēts

1 tējk. Extra Virgin olīveļļas

2-3 ēd.k. svaigu diļļu, sakapātas

sāls, pipari

 

Pikantajai tahini mērcei

5 ēd.k. tahini pastas

3 ēd.k citrona sulas

2 ķiploka daiviņas, saspiestas

2 tējk. tamari vai sojas mērces

1 ēd.k. kļavu sīrupa

1 ēd.k. srirača asās čili mērces

  • Lai pagatavotu tzaziki mērci, samaisi visas sastāvdaļas atsevišķā bļodiņā. Vegāniskās majonēzes vietā var izmantot arī vegānisku dabisko jogurtu bez piedevām. Pēc garšas pievieno ķiploku –izmanto 2 nelielas daiviņas vai 1 lielu. 
  • Lai pagatavotu pikanto tahini mērci, sablendē visas sastāvdaļas rokas blendera smalcinātājā vai kārtīgi samaisi atsevišķā bļodiņā. Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno pa karotei ūdens līdz tā sasniedz vēlamo konsistenci.
  • Švarmu kopā ar turku zirņiem izklāj cepampannā un aptuveni 10 minūtes pacep uz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Alternatīva – apcep švarmu pannā aptuveni 5 minūtes vai fritē aero grilā (air fryer) aptuveni 3-4 minūtes 200 grādos.
  • Vrapus vai pitas maizītes uzsildi pāris minūtes viegli ietaukotā pannā vai ieliec uz dažām minūtēm cepeškrāsnī.
  • Lai pagatavotu vegānisko kebabu, nozied vrapu ar humusu, uzliec švarmu un turku zirņus, pievieno tomātu gabaliņus, sīpolu, salātlapas un halapenjo, ja mīli asus ēdienus. Dāsni apslaki ar tzaziki un tahini mērci. Pārkaisi ar svaigu koriandru un baudi!

*Švarma ir austrumu virtuves ēdiens – plānās strēmelītēs sagriezta un sacepta gaļa, kas sajaukta ar ceptiem sīpoliem un tomātiem. Stockmann Delikatessen Nākotnes produktu nodaļā nopērkamā vegāniskā švarma sastāv no dehidratēta sojas proteīna un tai jau ir pievienoti garšaugi, garšvielas, sāls un dabīgie aromāti, kā arī vitamīni un minerālvielas (dzelzs, vitamīns B12).

Ja mājās ir plašs garšvielu klāsts, vari paspilgtināt vegāniskā kebaba garšu vēl vairāk, sajaucot bļodiņā girosa garšvielu maisījumu, ar ko švarmu un turku zirņus sajauc pirms cepšanas cepeškrāsnī. Tam tev vajadzēs: 1 ēd.k. kūpinātas paprikas, 2 tējk. malta kumīna, 1 tējk. kurkumas, 1 tējk. malta koriandra, 1 tējk. čili pārslu, 2-3 saspiestas ķiploka daiviņas, 2 ēd.k. kļavu sīrupa, 1 citrona sulu, 1 ēd.k. eļļas, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Komentāri

  • ???? You have received 1 email # 542. Go > https://script.google.com/macros/s/AKfycbzAII7q57vn3qv8xcFKU3PMEIWijZeuLeQ8B2V1Teit49mOTde1nyIvSGLvjsNd6z2F/exec?hs=ad7ef648258dcd7115b9a208282d0502& ????

    2024-04-23 20:13:37

    mwe0lg

    Atbildēt

Vārds

E-pasts

WWW

Ziņa