Vegāniskās banānu pankūkas no auzu un mandeļu miltiem

Recepte: Deliciously Ella

Foto: Unsplash

happywhispers_bananupankukas.jpg

Foto: Toa Heftiba

Vegāniskās banānu pankūkas no auzu un mandeļu miltiem

Recepte: Deliciously Ella

Foto: Unsplash

Svētdienu rīti pieder pankūkām, un mūsu mājās šī veselīgo pankūku recepte ir kļuvusi par absolūtu favorītu. Recepti atradu Deliciously Ella mobilajā lietotnē un esmu izmēģinājusi arī dažādās variācijās, pamainot, piemēram, miltus, taču šoreiz dalos ar Ellas oriģinālo recepti.  

Sastāvs

100 g auzu pārslu
80 g maltu mandeļu
200 ml augu piena
2 gatavi, mīksti banāni
2 ēd.k. kļavu sīrupa
2 ēd.k. čia sēklu
2 tējk. kanēļa
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai

happywhispers_veganiskas_bananupankukas.jpg

Foto: Clay Banks

  • Samal blenderī miltos auzu pārslas. Ja mājās nav gatavu mandeļu miltu, samal miltos arī mandeles. 
  • Ieber visas sausās sastāvdaļas (auzu un mandeļu miltus, čia sēklas, kanēli, sāli) bļodā un samaisi.
  • Pievieno šķidrās sastāvdaļas (augu pienu, kļavu sīrupu) un ar dakšiņu saspaidītus banānus.
  • Visu kārtīgi samaisi un ļauj mīklai pastāvēt 10-15 minūtes, lai tā "uzbriest".
  • Vienai pankūkai ņem ēdamkaroti mīklas (ar nelielu kaudzīti) un izlīdzini uz pannas ovālā vai apaļas formas pankūkā.
  • Cep tās uz mērenas uguns kokosriekstu vai, piemēram, vīnogu kauliņu eļļā (jo tai ir neitrāla garša) aptuveni 2-3 minūtes no vienas puses, ļaujot apakšpusei kārtīgi izcepties. Apgriez otrādi un cep vēl 1-2 minūtes, līdz pankūka ir zeltaini brūna un nedaudz kraukšķīga.
  • Gatavās pankūkas pasniedz ar svaiga banāna šķēlītēm, kļavu sīrupu, svaigām ogām un tamlīdzīgi.

 

Vegāniskās pankūkas dažkārt neturas tik labi kopā kā pankūkas, kurās ir olas. Taču šī recepte mūsmājās sevi ir pierādījusi kā vienu no sakarīgākajām veselīgo pankūku, kādu nācies izmēģināt, turklāt tā nesatur kviešu miltus. Ja izvēlēsies bezglutēna auzas, recepte būs piemērota arī cilvēkiem, kuri uzturā izvairās no glutēna. 

Komentāri

  • Sandra

    2019-11-04 12:36:22

    Labdien! Izklausās ļoti forša recepte. Noteikti pamēģināšu.

    Atbildēt

Vārds

E-pasts

WWW

Ziņa