Vegāniskās banānu pankūkas no auzu un mandeļu miltiem
Recepte: Deliciously Ella
Foto: Unsplash
Foto: Toa Heftiba
Vegāniskās banānu pankūkas no auzu un mandeļu miltiem
Recepte: Deliciously Ella
Foto: Unsplash
Svētdienu rīti pieder pankūkām, un mūsu mājās šī veselīgo pankūku recepte ir kļuvusi par absolūtu favorītu. Recepti atradu Deliciously Ella mobilajā lietotnē un esmu izmēģinājusi arī dažādās variācijās, pamainot, piemēram, miltus, taču šoreiz dalos ar Ellas oriģinālo recepti.
Sastāvs
100 g auzu pārslu
80 g maltu mandeļu
200 ml augu piena
2 gatavi, mīksti banāni
2 ēd.k. kļavu sīrupa
2 ēd.k. čia sēklu
2 tējk. kanēļa
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
Foto: Clay Banks
- Samal blenderī miltos auzu pārslas. Ja mājās nav gatavu mandeļu miltu, samal miltos arī mandeles.
- Ieber visas sausās sastāvdaļas (auzu un mandeļu miltus, čia sēklas, kanēli, sāli) bļodā un samaisi.
- Pievieno šķidrās sastāvdaļas (augu pienu, kļavu sīrupu) un ar dakšiņu saspaidītus banānus.
- Visu kārtīgi samaisi un ļauj mīklai pastāvēt 10-15 minūtes, lai tā "uzbriest".
- Vienai pankūkai ņem ēdamkaroti mīklas (ar nelielu kaudzīti) un izlīdzini uz pannas ovālā vai apaļas formas pankūkā.
- Cep tās uz mērenas uguns kokosriekstu vai, piemēram, vīnogu kauliņu eļļā (jo tai ir neitrāla garša) aptuveni 2-3 minūtes no vienas puses, ļaujot apakšpusei kārtīgi izcepties. Apgriez otrādi un cep vēl 1-2 minūtes, līdz pankūka ir zeltaini brūna un nedaudz kraukšķīga.
- Gatavās pankūkas pasniedz ar svaiga banāna šķēlītēm, kļavu sīrupu, svaigām ogām un tamlīdzīgi.
Vegāniskās pankūkas dažkārt neturas tik labi kopā kā pankūkas, kurās ir olas. Taču šī recepte mūsmājās sevi ir pierādījusi kā vienu no sakarīgākajām veselīgo pankūku, kādu nācies izmēģināt, turklāt tā nesatur kviešu miltus. Ja izvēlēsies bezglutēna auzas, recepte būs piemērota arī cilvēkiem, kuri uzturā izvairās no glutēna.
Komentāri
Sandra
2019-11-04 12:36:22
Labdien! Izklausās ļoti forša recepte. Noteikti pamēģināšu.
Atbildēt